Notificari real-time

Ce sunt notificarile real-time?

Notificarile real-time sunt notificari trimise direct catre utilizatori pentru instiintarea acestora in legatura cu diverse evenimente, chiar si atunci cand utlizatorii nu au aplicatia EBAS incarata intr-o anumita pagina, atata timp cat browserul este deschis.

Abonare si permisiuni

Pentru primirea notificarilor real-time de catre utilizatori este necesara permiterea afisarii acestora de catre browser. In majoritatea cazurilor, browserul va afisa un mesaj popup la prima incarcare a aplicatiei pentru a va cere permisiunea necesara. Un exemplu este in Chrome:



Apasati butonul "Allow" (Permite) pentru a va abona la notificari.

Daca doriti sa modificati optiunile dupa ce ati dat click pe unul din butoane, faceti click pe iconita de "lacatel" din partea de sus-stanga (langa bara de navigare ce contine "start.ebas.biz")

Anumite browsere, ca exemplu Mozilla Firefox, necesita permiterea explicita de catre utlizator pentru abonare (nu se face automat la incarcarea aplicatiei). Pentru aceasta, faceti click pe iconita de "comentariu" (chat) din partea de sus-stanga (langa bara de navigare ce contine "start.ebas.biz"), ca in imaginea alaturata.

Apoi alegeti optiunea "Allow Notifications" (Permite notificarile)


Dispozitive si browsere ce pot afisa notificarile real-time

Notificarile directe catre utilizatori sunt disponibile pe browsere si dispozitive ce permit notificari real-time (web push notifications). Dintre cele mai cunoscute acestea sunt:

  • Pentru desktops (laptop, computer personal, Mac): Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Opera
  • Android: Chrome, Firefox, Samsung Internet

Recomandam sa aveti o versiune cat mai recenta pentru acestea.

Browserul Safari si dispozitivele IOs (iPhone, iPad) nu sunt suportate. De asemenea trimiterea notificarilor real-time nu este disponibila in modurile Incognito sau Private mode.


Notificari in aplicatie

Puteti vedea oricand notificarile in cadrul aplicatiei, daca faceti click pe iconita de tip "clopotel" din partea sus-dreapta. Aici le puteti anula daca doriti sa nu le mai vedeti prin click pe "X", in partea dreapta.